Ana Falcó Sáez - Professora de violí i viola
Ana Falcó

Professora de violí i viola i directora de l'orquestra infantil

 

Natural de Vinaròs, s’inicia en la música a l’Escola de Música de la Societat Musical “La Alianza” amb la professora de violí Mª José Canet. Cursa estudis professionals de música al Conservatori de Tortosa amb Ivan Launes. posteriorment, segueix els estudis superiors instrumentals amb Elena Satué i cursa Pedagogia Musical a l’ESMUC de Barcelona. Més tard, realitza un màster de professorat i un màster de Gestió Cultural.

Paral·lelament, es forma amb la pedagogia Gordon i altres pedagogies d’educació musical temprana i desenvolupament cultural comunitari. Tot aquest recorregut culmina en la seva participació en projectes com “4 cordes”, “Riborquestra”, “Música per a nadons” o “Projecte Pizzicato”.

Ha format part de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona, de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, de la Jove Orquestra Intercomarcal, de l’Orquestra de Cambra de Tortosa, de l’Orquestra UPF, de l’Orquestra Simfònica de Peníscola, de l’Orquestra Réssonance i de diversos grups de cambra.

Ha actuat en sales com el Palau de la Música de Barcelona, l’Auditori de Barcelona, el Casino de Lausanne o la sala Ramon Muntaner de Barcelona, treballant amb directors com Diego Miguel Urzanqui, Jordi Mora, Josep Vila, Salvador Brotons, Manel Valdivieso, Daniel Mestre o Xavier Puig i ha treballat amb intèrprets com Albert Guinovart.

Ha estat professora d’iniciació musical i violí a les escoles de música d’Ulldecona, el Masnou, la Ribera (Barcelona) i el Centre d’Arts d’Hospitalet del Llobregat, així com ha format part de la cooperativa musical MUSICOP.

Actualment és professora de violí a l’escola de música de la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs i professora de música a l’IES José Vilaplana de Vinaròs. També forma part de l’OCTO i de l’Orquestra Simfònica de Peníscola, així com del quartet de corda LoQua.

Ana Falcó Sáez - Professora de violí i viola