JORDI MARTÍ VALMAÑA
Jordi Martí

Professor de Trompeta

Neix a Amposta i comença, als 10 anys, els seus estudis musicals a la Societat “La Unió Filharmònica” d’Amposta, amb Carlos Aguado, per a continuar-los després als conservatoris de Tarragona i al Municipal de Barcelona.

En el curs 1989/90 obté el Premi d’Honor de Grau Mig de Fliscorn i en el curs 1991/92 Menció d’Honor de Grau Mig de Trompeta i Grau Superior de Fliscorn atorgats pel Conservatori Superior de Música de Barcelona. En el curs acadèmic 98/99 finalitza tots els estudis de Grau Superior de Trompeta i Fliscorn amb el professor Jaume Espigolé.

El mateix curs 98/99, obté el Certificat d’Aptitud Pedagògica (C.A.P.) a la Universitat Politècnica de Barcelona.

Continua estudiant Trompeta amb el professor Vicente Campos i amb Enrique Rioja. Ha participat en els cursos d’estiu d’interpretació amb els trompetistes Maurice Benterfa, Vicente Campos, Vicente López, Vicente Oliver, Bernard Soustrot, Enrique Rioja, Bo Nilson, Spanish Brass Luur Metalls, Vienna brass i Boston Brass. Va formar part (com a alumne) de la “Brass Academy Alicante”.

Ha assistit també a cursos de Direcció amb Luís Sanjaime i Xavier Baulias, de Tècnica Alexander amb Sílvia Huertas i de Informàtica musical. Ha estudiat també Música moderna, jazz i improvització a l’Academia I Play de Reus amb el professor Josué Garcia.

És el fundador del quintet de metall “DeVanda Brass”. Ha col·laborat amb l’orquestra del Conservatori Municipal de Barcelona, l’orquestra del Conservatori de Vilaseca, l’orquestra “Música Viva” del Conservatori de Stutgart, la Jove Orquestra Barroca de Tarragona, l’Orquestra Europea Mediterrània, l’Orquestra Internacional de Peñíscola, Big Band “Musics” de El Vendrell. Ha format part del grup de rock “Albert i la banda dels 13”, de la “TGN Big Band” i de la “BirBand Terres de l’Ebre” i ha realitzat diversos enregistraments tant en clàssic com en modern.

En el camp pedagògic ha impartit classes de música al col·legi públic “Miquel Granell” d’Amposta, de trompeta a “l’Orfeó Gracienc” de Barcelona, a la “Unió Filharmònica”, a “l’Escola de Musica Municipal de La Selva del Camp”, a l’escola “Santa Cecilia” de Cervera del Maestrat, a l’escola “La Ginesta” de Ginestar on també va ser el director de la banda.

En l’actualitat imparteix classes de trompeta i direcció del conjunt instrumental a l’escola “Estudi de Música” de Tarragona, a l’escola de la “Agrupació Musical Rapitenca”, a l’escola de “La Alianza” de Vinaròs a “l’Escola de Música municipal” d’Alcanar i a l’escola de música “Unió Musical” de Masdenverge on també es fa càrrec de la direcció de la banda.

Ha composat 2 pasdobles (“Granell i Saurina” i “Unió Musical Masdenverge”) i un quartet de trompetes (“Èpoques”).

La editorial DINSIC de Barcelona li ha publicat dos llibrets de peces de cambra per a grups de trompetes (o instruments amb la mateixa tonalitat) anomenats METAL·LÚRGIA vol. 1 i 2.

Des de 2018 està amb contacte amb la botiga virtual “Sheet Music Plus”on te publicats mes de 100 arranjaments per a instruments de metall venent-se arreu del mon, especialment als E.E.U.U.