Marc Borràs Castell - Professor d'oboé
Marc Borràs

Professor d'Oboe

Natural de Vinaròs, s’inicia en la música a l’Escola de Música de la Societat Musical “La Alianza” amb els professors d’oboè Santiago Mollar, Òscar Diago i Sergio López, cursa estudis professionals de música al Conservatori Mestre Feliu de Benicarló amb Maria Pilar Mora, continua els estudis superiors a València amb Francisco Salanova i realitza un màster d’especialització orquestral de l’Universitat de Santiago de Compostela i l’Orquesta Real Filharmonía de Galicia amb Christina Dominik.

Paral·lelament, es forma amb Stefan Schilli, Josep Domènech, Albrecht Mayer, Eduardo Martínez, Andreas Wittmann, Juan Carlos Báguena, Jesús Fuster, David Walter, Roberto Turlo, Francesco Di Rosa, Daniel Fuster, Vicente Sanchís i Salvador Mir.

Ha format part de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló i la Nederlandse Orkest-en Ensemble-Academie, ha col·laborat amb l’Orquestra de València, la Cyprus Symphony Orchestra i la Banda Municipal de Barcelona, i ha interpretat concerts per a oboè solista amb l’Orquesta Real Filharmonía de Galicia, l’Orquestra Simfònica de Castelló i l’Orquestra Simfònica de Peníscola, estrenant amb aquesta el Concert per a oboè i orquestra que li dedica el compositor Òscar Senén.

Ha actuat a sales com Musikverein de Viena, Auditorio Nacional de Música de Madrid, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Palau de les Arts Reina Sofía de València o gravant per a RTVE al Teatro Monumental de Madrid, treballant amb directors com David Afkham, Josep Pons, Xavier Puig, Yaron Traub i Enrique García Asensio, compartint escenari amb Frank Peter Zimmermann, Renaud Capuçon, Nancy Fabiola, Kolja Blacher o Michael Barenboim.

Ha treballat com a professor d’oboè a escoles de música d’Alcanar, Benicàssim, La Jana, Sant Jordi, Traiguera i Ulldecona, així com professor d’oboè i repertori orquestral al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Actualment és professor d’oboè l’escola de música de la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs i als Conservatoris de Benicarló i de Tortosa. També és oboè principal de l’Orquestra Simfònica de Castelló i l’Orquestra Simfònica de Peníscola, oboè principal i corn anglès solista de La Simfònica de Llevant i oboista col·laborador de l’Orquestra Simfònica del Vallés.