Clara Torres Mañà
Clara Torres

Mestra de jardí musical, presolfeig, grup d’adults i grups corals

Clara Torres Mañá és graduada en Educació Primaria per la Facultat de Magisteri de la Universitat de València en l’especialitat de didàctica d’anglès com a segona llengua. És diplomada en Estudis Professionals de Música en les especialitats de Cant i Clarinet.

En 2022 és guardonada per l’Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM) amb el certificat en interpretació de Cant i de Teoria de la Música amb menció honorífica. Dota del màster de Musicoterapia per l’Escola DesArts, així com del Màster en Humanitats: Art, Literatura i Cultura Contemporanis per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Actualment treballa com a mestra de música en anglès i professora de cant i conjunt coral en l’escola de música de La Alianza.

Igualment, és directora dels cors de la societat on es creen nous entorns d’aprenentatge sostenibles per als joves del segle XXI. A més, és Investigadora de postgrau a la “Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible” de la Universitat de València.

En 2020 és guardonada amb la Beca de Col·laboració i Investigació del Ministeri d’Educació a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

Més tard, en 2022 obté el Primer Premi a la Millor Tesi Acadèmica sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides atorgat per la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la UV. Així com el Premi Extraordinari de Grau de Magisteri d’Educació atorgat per la mateixa.

Les seves principals línies de recerca es dirigeixen cap a l’alfabetització musical com a multimodal narrativa en els entorns d’aprenentatge del segle XXI. Ha participat com a conferenciant en diversos congressos internacionals com les “III Jornades Internacionals Creacions Femenines en Educació Literària i Intercultural (III CICELI) de la Universitat de València; la “II International Fostering Dialogue Conference: Teaching Children’s Literature and Culture at Western University of Norway, Bergen; o la Conferència Internacional “Future Challenges in Early Language Learning and Multilingual Education” de la Universitat de Granada.

Al llarg de la seva trajectoria professional ha format part de la Banda Simfònica de Dones i la Jove Banda de la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana), així com de l’Orfeó Universitari de la Universitat de València, en el qual ha participat com a soprano solista en el Palau de la Música de València en diverses ocassions.