Jahel Queralt
Jahel Queralt

Professora d'Oboé

Jahel Queralt Pi neix l’any 1995 a una població del sud de Catalunya, Alcanar, on comença els seus estudis a l’Escola de Música “Agrupació Musical Canareva (AMC)”. Més tard, accedeix al Conservatori de Música de Tortosa, on estudia amb Jordi Bonilla i, al 2014, se li atorga el “Premi Extraordinari de Grau Professional” en l’especialitat d’oboè. Continua els seus estudis de Grau Superior de Música a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb Xavier Blanch. I, l’any 2018, accedeix al Master of Arts in de musiek, especialitat oboè amb el professor Karel Schoofs, al Koninklijk Conservatorium Brussel (Brussel·les), el qual aconsegueix acabar amb la distinció “cum laude”. També estudia, a la vegada, el Bachelor of Arts in de musiek, especialitat oboè barroc, amb el professor Marcel Ponseele.

Jahel ha participat regularment amb l’orquestra OSTE (Orquestra Simfònica de Terres de l’Ebre) i amb la JOIC (Jove Orquestra Intercomarcal) de Tarragona. A més, ha sigut membre titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la Youth Orchestra Flanders (YOF). També ha col·laborat amb orquestres com Il Gardelino (Brussel·les), Frascati Symphonic Orchestra (Leuven), ORFEO Symfonisch (Lier), Orquestra de Cambra Arte Amanti (Aalst) i amb l’Orquestra Pilot de l’ESMUC (Barcelona).

Pel que fa a la docència, Jahel ha sigut professora d’oboè a l’Agrupació Musical Canareva i a l’Escola Municipal de Música d’Alcanar. Actualment, és professora de llenguatge musical a l’Agrupació Musical Rapitenca, professora d’oboè a l’Escola de Música i Centre Professional de Música de “La Lira Ampostina” i professora d’oboè i llenguatge musical a l’Escola de Música de la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs.

Jahel Queralt