Marc Arnau Balaguer - Professor de trombó
Marc Arnau

Professor de Trombó

Marc Arnau Balaguer, nascut a La Jana, s’inicia en el món de la música a l’Escola de Música de la Societat Musical Santa Cecília de La Jana amb el professor de trombó Eric Fortanete y amb el director Juan Salvador Melchor. Més tard accedeix al Conservatori Mestre Feliu de Benicarló i cursa els estudis professionals amb Javier Sales com a professor de trombó, obtenint el Premi Final de Grau Professional en l’especialitat de trombó. Continua els estudis superiors al Conservatori Superior de Música de Castelló amb els professors de trombó Enrique Cotolí i Javier Cerveró.

Actualment està cursant 4t i últim curs dels estudis superiors, i en un futur pròxim vol realitzar el màster universitari d’Educació Secundària (antic CAP).

Al mateix temps i durant la seua trajectòria, rep classes i es forma amb professors com Gilles Millière, Juan Manuel Real, Daniel Perpiñán, Juan Bautista Abad, Carlos Gil, Rubén Prades o Gabi Sanchis, entre altres.

Ha realitzat concerts com a trombó solista amb la banda del Conservatori Mestre Feliu de Benicarló, ha realitzat un concert com a solista a la Catedral de Barcelona acompanyat per l’organista, ha format part de l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música de  Castelló, ha realitzat pràctiques com a trombó primer amb la Banda Municipal de Castelló. Actualment forma part com a trombó primer de La Simfònica de Llevant, trombó principal de l’Orquestra  làssica de Benicarló i trombó del quintet de metalls “DeVanda Brass”.

Ha participat també durant la seua trajectòria com a intèrpret en numerosos concursos obtenint bons resultats en alguns d’ells: segon premi al 2n concurs nacional de la ATE a  Saragossa, primer premi al “XIII Concurs de Joves Intèrprets Vila de Betxí”, primer premi al 2n concurs “Quartet Gaudí” a Barcelona, participa també en el 1r concurs nacional de la ATE a València o al “9º Concurso de Jóvenes Intérpretes Villa de Castellnovo” entre d’altres.

Com a intèrpret junt a grups de cambra, ha participat al concurs de música de cambra de Burriana amb el quintet de metalls del Conservatori Mestre Feliu de Benicarló, ha estat finalista del “I Concurs de Cambra” del Conservatori Superior de Música de Castelló (CSMC) junt al quartet de trombons “Quatuor de Trombones de Castelló”, ha obtingut el primer premi al “III Concurs de Cambra” del CSMC junt al quintet de metalls “Gypsy Brass Quintet” i finalista amb el quartet de trombons “Empas3 Trombone Quartet”.

Actualment és professor de trombó a les escoles de música de la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs, l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, Societat Musical Santa Cecília de La Jana i Unió Musical de Traiguera. Ha estat també professor de trombó i llenguatge musical a l’escola de música de la Unió Covarxina de Les Coves de Vinromà.