Miguel Angel Luzarraga
Miguel Ángel Luzarraga

Professor de Contrabaix

Neix a Vinaròs, on s’inicia en la música a l’Escola de Música de la Societat Musical “La Alianza” amb el professor de contrabaix Marc Domenech. Cursa estudis professionals de música al Conservatori Mestre Feliu de Benicarló amb Juan Carlos Chiva, finalitzant amb el Premi Extraordinari de la seua especialitat i continua els estudis superiors a Saragossa amb Javier Sapiña, Mirella Vedeva i Hector Sapinya. A més, realitza el postgrau d’especialització orquestral a l’Escola D’Alts Estudis Musicals de Galicia amb Carlos Mendez, col.laborant amb l‘orquestra Real Filharmonia de Galicia amb seu a Santiago de Compostela.

Ha format part de formacions com l’orquestra de cambra MoMa, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), l’Orquestra de Cambra de Valencia, l’Orquestra Música Viva de Nules i l’Orquesta Simfónica de Bankia, i ha col·laborat amb l’Orquestra Municipal de Valencia, la Jove Orquestra de la Diputació de Tarragona (JOSDT) i el grup Enigma, orquestra de cambra resident de l’Auditori de Saragossa, a més de amb bandes de música de Benicarló, la Senia i la Lira Ampostina

Ha actuat a sales com la Laeiszhalle d’Hamburg, Auditori Lienzo Norte d’Àvila, Auditori Manuel de Falla de Granada, Auditori de Saragossa, Auditori Nacional de Música de Madrid, Gran Teatre del Liceu i l’Auditori de Barcelona, Palau de les Arts Reina Sofía i Auditori de Valencia, …, i ha treballat amb directors com Karl Anton Rickenbacher, Manel Valdivieso, Paul Daniel, Yaron Traub, José Sanchis, Pere Molina, Miguel Ángel Martínez i Eduardo López Banzo, entre d’altres.

Ha realitzat cursos d’especialtzació amb professors com Antonio Garcia Araque, Mihai Ichim, Alberto Bocini, Franco Petracchi, Alain Ruaux, Joaquin Clemente i Damián Arenas.

Actualment és professor de contrabaix a l’escola de música de la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs. Ha treballat amb l’Orquestra Simfònica de Peníscola, i actualment ha format part del projecte “Contrabaixada Castelló” impulsat per Ignaci Navarro i Juan Carlos Chiva Aparici.