Sergio-Tortajada
Sergio Tortajada

Professor de llenguatge musical i trompa i director de la banda juvenil

Va nàixer a Vinaròs, on va iniciar els seus estudis musicals a l’escola de música de la Societat Musical “La Alianza” amb José Ramón Renovell.

Va continuar els seus estudis al Conservatori Professional de Música de Castelló, on va obtenir el títol de professor amb el professor Javier Navarro i posteriorment el títol de professor superior de trompa al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb el professor Vicenç Aguilar (solista de l’Orquestra del Liceu).

En 1992 va formar part de la Banda de la Comunitat Valenciana que va representar a aquesta comunitat a l’Exposició Universal de Sevilla.

Ha format part de l’Orquestra Clàssica de Castelló, Orquestra del Conservatori Superior de Música de Barcelona i actualment és membre de la Banda de música de la Societat Musical “La Alianza”, de l’Orquestra Simfònica de Peníscola i de l’Orquestra “Art Creare” de Vila-real.

En l’àmbit cambrístic; és membre fundador del quintet de metalls “Devanda Brass” des de 1998. Ha assistit a diferents Master-Class i cursos impartits per “Spanish Brass”, “Boston Brass”, i ha estat alumne de la Brass Academy Alacant, amb els membres de el “Vienna Brass”

En el terreny pedagògic; està en possessió del CAP (Certificat d’Aptitud Pedagògica) títol obtingut a l’institut de ciències de l’educació de la Universitat de Lleida i és professor de secundària al col·legi “Divina Providència” de Vinaròs.

Ës autor del pasdoble “Ana Rosa Escuín” i de l’Himne a Santa Magdalena de Polpís.

En l’actualitat, és professor de llenguatge musical i trompa a l’Escola de la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs, així com professor de trompa a les escoles de música de l’Associació musical “Ciutat de Benicarló” i de l'”Agrupació Musical” de Santa Magdalena de Polpís.

Ha assistit a cursos de direcció de Banda amb José Rafael Pascual Vilaplana. Ha estat director de la Banda de Música d’Ulldecona i director convidat de les bandes de música “Lira Alcañizana” d’Alcanyís i Associació Musical “Verge de la Ermitana” de Peníscola.  Des de l’any 2002 és director de l’Escola i Banda de l’Agrupació Musical de Santa Magdalena de Polpís.